Baby   Advies Tips Weetjes Info
Home Baby Taal Baby's eerste tandjes Huilbaby's en darmkrampjes Pijn bij baby's Baby massage Tips Contact

Www.baby-advies.nl  2016        website gemaakt door: Jolanda

De baby van 0 tot 3 maanden


 


Uitgaande van het feit dat de baby zich nu voornamelijk op geluid en geur ontwikkelt is het belangrijk hier aandacht aan te schenken.


Daarbij heeft de baby behoefte aan regelmaat en rust (de reinheid spreekt voor zichzelf).


Zorg dat je een duidelijke structuur van de dag hebt. Aan de ene kant zal de baby dit zelf aangeven (huilt wanneer het honger heeft of een vuile luier), maar je kan zelf de dag indelen met bepaalde gewoontes (rituelen). Dit zorgt voor de veiligheid en geborgenheid waar de baby behoefte aan heeft. Door tijd te besteden aan je baby kan het kind zich aan je gaan hechten, zich gaan ontwikkelen: de basis voor het opgroeien tot een evenwichtige volwassenen.Tips:


* Leg de baby tegen je aan.  Het kind hoort je hart kloppen (dit hoorde hij/zij ook in    de baarmoeder), je ademhaling en praat tegen je kind. Zo leert het kind sneller je    stem te herkennen (dit geldt zeker ook voor vaders!). Daarbij geef je je kind de    gelegenheid je geur op te nemen. Raak je kind aan, knuffel hem/haar.

* Praat tegen je kind. Tijdens het verschonen en aan/uitkleden is er volop    gelegenheid ‘spelletjes’ met je kind te doen. Pak de voetjes, masseer je baby,    ‘kietel’, ondersteun dit met praten of zingen en kijk wat je kind prettig vindt.

* Hang in de wieg een speeltje dat geluid maakt. Niet voor niets zijn er allerlei    speeltjes voor baby’s te koop die geluid maken, zoals bijvoorbeeld rammelaars,    mobieltjes en speelgoed met een slaapliedje.

   Ook zijn er voel, geurkussentjes te koop om de ontwikkeling te stimuleren en de    baby een gevoel van veiligheid te geven.

* Voorkom fel licht en hard geluid. Dit vindt een baby niet prettig en zal hierdoor    schrikken en gaan huilen.


Van 3 tot 6 maanden