Baby   Advies Tips Weetjes Info
Home Baby Taal Baby's eerste tandjes Huilbaby's en darmkrampjes Pijn bij baby's Baby massage Tips Contact

Www.baby-advies.nl  2016        website gemaakt door: Jolanda

BabymassageMassage maakt baby’s ontspannen en gezond!

Ze slapen dieper door, ontwikkelen zich sneller en zijn alerter en gelukkiger is uit onderzoek gebleken.

De Amerikaanse ontwikkelingspsycholoog Tiffany Field ontdekte dat babymassage de spanning en stress bij het geboren worden kan verlichten. Bovendien bevordert de massage de groei en de ontwikkeling en wordt het contact tussen de ouders en het kind ermee verstevigd.

Door te masseren word je je bewuster van de signalen van je kind.

Darmkrampjes kunnen verminderen, het huilen kan afnemen en het kan zijn dat je kind straks extreem lang slaapt!


Een korte cursus babymassage:

Wrijf je handen in met olie, masseer langzaam en ritmisch en altijd van binnen naar buiten, zodat je de energie uit het lichaam strijkt. Doe elke beweging zo’n vier keer en oefen enige druk uit (anders kietelt het). Houd altijd contact met één hand met je kind.


1. Begin bij de borstkas. Strijk met twee handen tegelijk van het borstbeen naar buiten en leg de handen om en om terug (zodat je met een hand contact houdt).


2. De armen: maak een armbandje van je hand. Sluit je handen tegen elkaar aan om de bovenarm en draai in tegengestelde richting van elkaar richting hand. Strijk aan het eind het handje open.


3. Nu de buik. (niet als je kind net gegeten heeft). Begin onder de borstkas en strijk met je handen om en om richting schaambeen.


4. De benen: maak een armbandje van je hand en schuif vanaf het bovenbeen richting voet, om en om (houd contact). Draai weer, zoals bij de armen, in tegengestelde richting van elkaar en strijk dan met een platte duim de voetzool uit van de hiel naar de tenen.


5. Voor de rug leg je de ene hand op de billen en strijk je de andere vanaf de nekknobbel naar beneden over de andere hand heen.